Van’dan sonra Siirt

Van’da 12 gerillayı katleden Türk devlet güçleri, önceki gece de Siirt’te yeni bir yargısız infaza imza attı.

 

Türk işgal güçleri, Siirt’te önceki gece yarısından sonra Ulus Mahallesi’nde çatışma süsü vererek 5 kişiyi katletti. 3’ünün cenazesi akşam saatlerine kadar sokakta bekletildi.

Siirt merkezde Şeyh Mahmut Meydanı’ndaki bir eve gece geç saatlerde polis tarafından baskın düzenlendi. Sadece meydan değil, çevrede bulunan tüm mahalleler de ablukaya alındı, mahallelerin üzerinden insansız hava araçlarının uçtuğu görüldü. DİHA muhabirleri dün öğle saatlerine kadar sağlıklı bilgi alamadı. Bir evde infaz edilen 2 kişinin cenazelerinin yerlerde sürüklendiğine dair fotoğraflar sosyal medyada JİTEM hesabı tarafından paylaşıldı.

Türk devlet ajansı AA, konuyla ilgili şu haberi servis etti: “Bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerinin, Ulus Mahallesi’nde eylem hazırlığında oldukları değerlendirilen terör örgütü PKK mensuplarının kaldığı adrese düzenledikleri operasyon genişletildi. Birden fazla adrese düzenlenen operasyonda yaralanan polis memuru, Siirt Devlet Hastanesindeki müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 3 polis memurunun tedavisi sürüyor. Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 5’e yükseldi. Güvenlik güçlerince çatışmaların devam ettiği mahalleye giriş çıkışlara izin verilmiyor.

‘Çatışma süsü’

DİHA, dün saat 15.00’ten sonra şu haberi geçti: “Özel harekat polislerinin kentin Ulus Mahallesi’ne yönelik dün gece saatlerinde başlatmış olduğu saldırı sonucu katledilen ve isimleri henüz öğrenilemeyen 5 kişiden 3’ünün cenazesi de halen sokak ortasında bekletiliyor. Sıkıyönetim uygulamalarının devreye konulduğu kentte, saldırıların yaşandığı Ulus Mahallesi ile Congbayır, Tunas Tepe, Ülkü ve Sakarya mahalleleri de polislerce zırhlı araçlarla abluka altına alındı. Polislerin mahallelerde çevreye rastgele ateş açtığı ve çatışma süsü verdiği de belirtildi.”

Aynı saatlerde Siirt Devlet Hastanesi morguna 2 cenaze getirildi ve hastane de ablukaya alındı. Haber hazırlanırken HDP milletvekillerinin cenazelerin alınması yönünde Siirt Valiliği ile temasları devam ediyordu.

 HABER MERKEZİ

Yorum bırakın