Gerilladan misilleme

Türk ordusu, imha operasyonlarına devam ederken gerilla da eylemlerle yanıt veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, operasyon ve çatışmalara ilişkin şu bilgiler verildi:

* Botan’ın Gabar alanına bağlı Şerefiyê tepesinde bulunan askerlere yönelik 24 Kasım günü 2 ayrı koldan eylem yapıldı. Birinci kolda 2; ikinci kolda da 2 asker öldürüldü. Eylem, Şoreş Botan(Nuri Akalın) adlı gerillanın anısına yapıldı.

*  Mardin’in Dargeçit ilçe merkezinde 24 Kasım akşa Kobra tipi bir zırhlı araç vuruldu. Araç darbelenirken; ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi. Gerilla timi, eylemden sonra üs alanlarına sağlam bir şekilde ulaştı.

* Türk ordusu, 24 Kasım günü Garzan Şehitliği’nde bulunan cami ve halkın nöbet tuttuğu çadırları yaktı.

* Gerilla, 24 Kasım günü Zap bölgesi sınır hattında bulunan Bilican karakoluna ağır silahlarla vurdu. Karakol binasında hasarlar meydana geldi.

* Bir gerilla timi, 23 Kasım günü saat 18.30’da Urfa’nın Siverek ilçe merkezi girişinde bulunan çimento fabrikası yakınlarında devriye gezen bir polis aracına eylem yaptı. Burada bir polis öldürüldü, bir polis de ağır yaralandı. Bu eylem, Nusaybin’deki saldırılara misilleme amacıyla yapıldı.

* YJA STAR güçlerine bağlı bir gerilla birimi, Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Gurinê karakoluna eylem yaptı. Bir asker suikastla öldürüldü, karakol içerisinde bulunan bir A4 mevzisi imha edildi; burada da 2 asker öldürüldü. Bu eylem de Nusaybin’deki saldırılara karşı yapıldı.

 BEHDİNAN


Aryen Cudi anıldı

YJA STAR komutanlarından Aryen Cudi, 18 Kasım’da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etti.

YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, “Aryen Cudi  (Meryem İzer/Şırnak) arkadaşımızı bir kalp krizi sonucu şehit verdik. Direnişçi özellikleri, dirayeti, kadın bilinci, candan yoldaşlığı ile öncü komutanlarımızdan olan Aryen arkadaşı, hiç beklenmedik şekilde kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Başta ailesi olmak üzere tüm halkımıza başınız sağ olsun derken komutanımız Aryen arkadaşın anısını geliştirdiğimiz yeni hamlesel sürece taşımak, bu hamle sürecini başarıyla taçlandırmak sözünü veriyor, onun şahsında tüm şehitlerimize layık olma andımızı yineliyoruz.“

Yorum bırakın