Diyarbakır’daki STÖ’ler: Elçi’ye saldırı tesadüfî değil, planlıydı

680x680nc-tepkiler-gorus.jpg

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin katledilmesine tepki gösteren Diyarbakır’daki sivil toplum örgütleri, saldırının tesadüf değil, bilinçli ve planlı bir şekilde yapıldığını belirterek, “Kurşun Elçi şahsında barışa, insanlığa ve demokrasiye vuruldu” mesajı verdi. Elçi’nin hedef gösterildiğini ve bunu defalarca kamuoyu ile paylaştığını vurgulayan KJA Sözcüsü Ayla Akat Ata, “Kendisine bir ceza verildi ve bu ceza herkesin gözü önünde uygulandı” dedi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin Diyarbakır’ın Sur ilçesinde silahla katledilmesini kınayan Diyarbakır’daki sivil toplum örgütü temsilcileri, Elçi’ye yönelik planlı bir saldırı gerçekleştiğini, saldırıyla birlikte savaş ve kaos ortamının derinleştirilmek istendiğine dikkat çekerek, faillerin derhal bulunmasını istedi.

‘Muhalif kesimin susturulmasına dönük bir kurşundur’

Elçi’ye sıkılan kurşunun, hukuk mücadelesine sıkılan bir kurşun olduğunu söyleyen Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) Eş Genel Başkanı Av. Gülşen Özbek, “Demokrasi ve barış taraftarı olan kesimin, muhalif kesimin susturulmasına dönük bir kurşundur. Yapılan katliamı lanetliyoruz” dedi.

‘Bu kurşun insanlığa, demokrasiye ve barışa vuruldu’

Elçi’nin katledilmesini kınayan ve faillerin derhal bulunmasını isteyen Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ahmet Özmen, “Bu kurşun insanlığa, demokrasiye ve barışa sıkıldı” dedi.

‘Kendisine ceza verildi bu ceza herkesin gözü önünde kamuoyunda uygulandı’

Kongreya Jinen Azad (KJA) Sözcüsü Ayla Akat Ata, hiç kimsenin Elçi’nin öldürülmesinin çatışmanın ortasında kalmasından kaynaklı tesadüfî olarak gerçekleştiğini belirtemeyeceğini söyledi. Elçi’nin hedefte olduğunu ve bunu defalarca kez kamuoyuyla paylaştığını da aktaran Akat Ata, “Kendisine bir ceza verildi ve bu ceza herkesin gözü önünde uygulandı” dedi.

Elçi’nin vurulduğu mekanın dikkat çekici olduğunu aktaran Akat Ata, “Bir hafta önce ayaklarından vurulan dört ayaklı minarenin önünde Tahir Elçi, kafasından vuruldu. Bu bir tesadüf değil. Bu bir planlı, hesaplı bir eylemin sonucudur” dedi.

Sur’un sokaklarında ‘yeşil burada’ yazanların tekrar görev başında olduğunu belirten Akat Ata, konuşmasını şöyle bitirdi: “Eşitlikten, özgürlükten ve demokrasiden olan tüm halklar bu katliamı boşa çıkartacaktırlar. Biz bu katliamı lanetliyoruz” diye ifade etti.

‘Diyalog olsaydı, bu gün Tahir yaşıyor olacaktı’
Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSÜFED) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, Elçi’nin katledilmesini lanetleyerek, “Bir an önce bu çatışmaların durmasını diyalog ve çözüm masasına tekrar dönülmesini istiyoruz. Diyalog olsaydı, bugün Tahir yaşıyor olacaktı. Ailesine baş sağlığı diliyorum” dedi.

‘Faillerin bir an önce bulunup toplumun önünde yargılanmalıdır’
Faillerin bir an önce bulunup, toplumun önünde yargılanması gerektiğini söyleyen Diyarbakır İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal da “Acımız büyük, söylenecek söz bulamıyorum” dedi.

‘Elçi’nin katledilmesi mesaj’

Ziraat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı Jihat Şengal, “İnsanlar tepkilerini ortaya koymak için basın açıklaması sırasında katlediliyorlar. Bunlar birer mesajdır” şeklinde konuştu.

‘Yapılan katliamın ortak mesajı; barıştır’

“Bu saldırıyla ülkeyi savaşa mı sürüklemek istiyorlar” diye soran Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Cengiz Günay, ” Ankara’da, Suruç’ta Diyarbakır’da yaşananların hepsi barışa yönelikti” diye kaydetti. DİHA

Yorum bırakın