Barikatlar ardında kutlama

Kuzey Kürdistan kentleri, yoğun devlet saldırıları ve abluka altında PKK’nin 37. kuruluş yıldönümünü kutladı.

 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Mezarlık mahallesinde barikatların ardında yakılan ateşler etrafında halk halaya durdu.

Adana’nın Seyhan, Yüreğir ve Ceyhan ilçelerinde önceki gece düzenlenen kutlamalara sağnak yağışa rağmen yüzlerce kişi katıldı. Yüreğir’deki etkinlikte konuşan HDP PM üyesi Uğur Bayrak, Kürdistan’da halka yönelik devlet saldırılarına dikkat çekerek, “Özyönetimleri sahipleniyoruz ve halkımıza yönelik tüm baskıların ve saldırıların karşısında mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz” dedi.

34 köylünün Türk savaş uçaklarıyla katledildiği Roboskî’deki kutlama, Roboskî Der önünde gerçekleşti. Kutlamada konuşan Cahit Encü, PKK’nin 37 yıldır sürdürmüş olduğu mücadeleyi saygıyla selamladıklarını ve PKK’nin kendilerine armağan etmiş olduğu bu kutsal değerlere sahip çıkacaklarını belirtti.

Silopi’de Cumhuriyet Mahalle Meclisi ve Başak Mahallesi’nde iki ayrı kutlama düzenlendi. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki kutlamada konuşan Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır, PKK’nin 37’nci kuruluş yıldönümünü öz yönetim ruhuyla kutladıklarını ifade etti.

Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencileri de 27 Kasım’ı meşaleli bir yürüyüşle kutlamak istedi. Ancak yürüyüşe izin verilmedi.

Dağlarda da kutlandı

Medya Savunma Alanları’nda da gerillalar 27 Kasım’ı kutladı. Kutlamada konuşan PKK Merkez Komite Üyesi Muzaffer Ayata, “Bugün sadece bir partinin kuruluşu değil, Kürt halkının varoluşunun, dirilişinin yıl dönümüdür” dedi.

 HABER MERKEZİ

Yorum bırakın