Şimdi de mezar taşları

Yıllarca dağ dağ, ova ova çocuklarının kemiklerini arayan, bulduktan sonra da binbir zahmetle şehitlikleri inşa eden Barış Anneleri, şimdi de bombalanan şehitliklerde çocuklarının mezar taşlarını topluyor.

Amed’in Lice ve Hani ilçelerine bağlı 25 mahallede 20 Kasım günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte, Lice’nin Şenlik (Spêni) Mahallesi’nde bulunan Şehit Harun Şehitliği’ne de saldırı düzenlendi. Aralarında PKK Merkez Komite Üyesi Hüseyin Özbey’in (Harun) kabrinin de bulunduğu çok sayıda mezar tahrip edildi. Mezarlık içerisindeki cami, misafirhane yıkıldı.

DAİŞ’le aynı zihniyet

Saldırıyı haber alır almaz mezarlığa giden Barış Anneleri karşılaştıkları manzara karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. Duydukları acı ile Kürtçe ağıtlar yakan anneler, bombardımanda sağa sola savrulan çocuklarına ait mezar taşlarını topladı.

Barış Anneleri’nden Kudret Eryılmaz, Türk devletinin DAİŞ’le aynı zihniyete sahip olduklarını belirterek, “Sadece isimleri değişik. Çocuklarımızı katlettiler. Bu yetmiyormuş gibi şimdi mezarlıklarımız bombalıyorlar. Çocuklarımızın kemiklerinden ne istiyorlar?” diye sordu.

Ailelerden öç alıyor

Hanım adlı anne ise “Devlet çocuklarımızın mezarlıklarını yıkarak bizden öç almaya çalışıyor. Ama fazla sevinmesin. En kısa zamanda daha güzel bir şekilde şehitliğimizi inşa edeceğiz” sözünü verdi. 
Barış Anneleri’nden Mürvet Demir ise katledilen çocuklarının kemiklerini yıllarca dağ dağ, ova ova aradıktan sonra bulduklarını ve kendi emekleri ile binbir zahmetle inşa ettikleri bu şehitliklerde toprağa verdiklerini hatırlattı. Demir şöyle konuştu: “Bu vahşi devlet, çocuklarımızın kemiklerini bile bize çok görüyor. Erdoğan, ben Müslüman’ım diyerek eline Kuran-ı Kerim’i alıp meydanlarda konuşuyor. Ama buradaki Kuran’ın üzerine bomba yağdırıyor. Herkes bilsin ki direnişimizle özgürleşeceğiz. Berxwêdan jiyane!”

Yeniden yapacağız

Şehitliğin yıkıldığı öğrendiğinde ameliyatlı haliyle yollara düşen Raziye Işıktaş da “Şehitliklerimiz ile evlerimiz arasında hiçbir fark yok. Dolayısıyla en kısa zamanda şehitliklerimizi yeniden inşa edip, başında nöbet tutacağız” diye konuştu.

 DİHA/AMED



Yorum bırakın