Barış diyen annelere saldırı

Dolmabahçe Sarayı önünde “Kürt sorununa çözüm ve barış” talebiyle oturma eylemi yapan Barış Anneleri dövülerek gözaltına alındı.

 

Barış Anneleri Meclisi üyelerinin “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Dolmabahçe Mutabakatı’nın hayata geçirilmesi” talebiyle dün Dolmabahçe Sarayı önünde gerçekleştirdiği oturma eylemi, polis saldırısına maruz kaldı. Dolmabahçe Sarayı’nın önüne gelen anneleri abluka altına alan polisler, ofis önüne gelmek isteyen bir grup Barış Annesi’ni de Dolmabahçe yolu üzerinde alıkoydu. Polisler, annelerin barış ve Kürt sorununda demokratik çözüm taleplerinin yer aldığı pankartlarını yırttı. Tepki gösteren anneleri ise yerlerde sürükleyerek darp etti.

Bir grup anne ise eylem için geldikleri araçlardan inmeleri engellenerek, alandan uzaklaştırıldı. Araç içinde bulunan Barış Anneleri gözaltına alındı.

Gözaltına alınan annelerin sayısı netleştirilemezken, aracı kullanan Zeki Tarlan’ın da gözaltına alındığı öğrenildi.

Saldırı ve engellemeye rağmen bir grup anne Dolmabahçe Sarayı önünde oturma eylemini gerçekleştirdi. Barış Annesi Cemile Barış, “Sayın Öcalan ile görüşmeler yapılıncaya kadar da eylemlerimiz sürecek. Bizler barış istiyoruz” diye konuştu.

Anneler ilk olarak 16 Kasım’da Dolmabahçe Sarayı önünde oturma eylemi yapmış ve her hafta eylemlerini sürdüreceklerini duyurmuştu.

 
DİHA/İSTANBUL 

Yorum bırakın