Sokakları kadınlar koruyor

Kürdistan ilçelerinde artık yaşam bir başka akıyor. “Haydi barikata” çağrısıyla güne uyanan kadınlar, YPS Jin saflarında mahallelere, kimliklerine göz diken işgalcilere karşı savunmasını yapıyor.

 

Kürdistan ilçelerinde 6 ayı aşkındır süren öz yönetim direnişleri YPS ile daha örgütlü bir mücadeleye kavuştu. YPS saflarında öz savunmasını yapan kadınlar ise, YPS Jin ile kendi örgütlenmelerini oluşturuyor.

“Şehit Ayten Bagok” birimiyle Mêrdîn’in Nisebîn ilçesinde örgütlenen YPS Jin üyeleri artık kadınların savunmasız olmadığını belirtiyor.

5 mahallesinde barikatların inşa edildiği ilçede, her sokakta barikat yapımı devam ediyor. Tek tek kapıların çalınmasıyla, “Haydi barikata” çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, sabah saatlerine dek barikat yapımıyla uğraşırken, bir yandan da sokak başlarında nöbet tutmaya devam ediyor.

YPS Jin’e katılan üniversite öğrencisi Hevi, “Üniversitede ders işlediğim her dakikada bir çocuğun katledildiği haberleri geliyordu. Buna sessiz kalamazdım. O nedenle YPS’ye katılmaya karar verdim” diye konuştu. YPS Jin üyesi Dilgeş de, “Bir yandan silahlı mücadele yürütücüsü olan bizler, bir yandan da erkek topluma karşı kadın mücadelesi de yürütüyoruz. Biz kadınların her alanda olabileceğini göstermeye çalışıyoruz. Bu yüzden sadece YPS’li olmak eksik olurdu” diye konuştu.

Savunma gücüyüz

Rojnews’e konuşan Şırnak’taki YPS Jin savaşçılarından E.B, “AKP’nin savaş konsepti karşısında en meşru hakları olan meşru savunma yöntemini kullandıklarını belirterek, “Bu en temel hakkımız” dedi. YPS Jin savaşçısı J.D. de, saldırılardan en fazla kadın ve çocukların etkilendiğini belirterek, “Kürdistan’da artık kadın ve çocuklar savunmasız değildir. YPS Jin çatısı altında tüm halkımızı koruyacağız” ifadesini kullandı.

 HABER MERKEZİ

Yorum bırakın