AYAĞA KALKAN ŞAİR, oturtularak etkisiz hale getirildi!

İzmir’de şair Şükrü Erbaş’ın katılacağı etkinlikte, ayakta şiir okuması yasaklandı. “Ayağa kalkarsan müdahale ederiz” diyen polis, şairin başında nöbet tuttu. Kaymakamı Mustafa Akgül ise “Ben böyle bir biyografiye sahip bir kişinin şiir okumasına izin vermem’’ derken, Erbaş sinirden gülme krizine girdi.

Kaymakam Mustafa Akgül, şair Şükrü Erbaş’ın ayağa kalkarak şiir okuma ihtimali üzerine düzenlenen edebiyat etkinliğini yasaklayarak ilçesi Kiraz’ı büyük bir tehlikeden son anda kurtardı. İptal üzerine kendisini davet eden Eğitim-Sen yöneticileri ile akşam yemeği yiyen Erbaş burada da ayağa kalkabileceği endişesi ile polisler tarafından yakın takip de tutuldu. Yemek boyunca bir grup polis Erbaş’ın da oturduğu masayı abluka altına aldı.

Daha ileri gidilerek Erbaş’ın bir başka yerde ayağa kalkması halinde yaşanacak tehlikeyi önlemeye kararlı olan mülki amirler etkinliğe salon tahsisini yasakladı.

Tam bir kepazelik

Gazetemize konuşan Erbaş, ‘’90’larda Batman’da 100 polis çevremi sarmıştı ama yine şiirlerimi okudum. O zamanlar bile böyle değildi. Şu an Sur’da, Cizre’de yaşananların yanında bizim başımıza gelenin lafı bile edilmez… Ama bu ülkenin gittiği yeri gösteriyor. Yaşanan tam bir kepazelik. Şiir okumamın engellemesiyle herhalde İzmir’i düşman işgalinden kurtardılar’’ dedi.

“Yazmak ve Yaşamak” başlıklı bir konuşma yapmak ve şiir paylaşmak üzere ilçeye gittiğini ifade eden Erbaş yaşananları şöyle anlattı:

“Bunca ölümün, yıkımın, şiddetin; insanı gövdesinden önce haysiyetinden vuran bu açık faşizmin, ülkeyi kanlı bir zindana çevirdiği şu günlerde bu da bir şey mi derseniz, hem haklısınız derim, hem de haksız…

Yaklaşık 2 ay kadar önce Eğitim-Sen Kiraz (İzmir) Temsilciği’nin daveti üzerine, “Yazmak ve Yaşamak” başlıklı bir konuşma yapmak ve şiir paylaşmak üzere 13 Ocak 2016 günü ilçeye gittim. Ancak, varlığını kılcal damarlarına kadar devletle terbiye etmiş, hükümetinin her türlü mayası ile mayalamış Kaymakam Mustafa Akgül, o yüksek ferasetiyle sahibi olduğu ilçeyi şiirin yıkıcı etkisinden ve her gün onlarca şehidimizin geldiği bu kara günlerde “Kürtçü düşünceler”in zehrinden kurtarmıştır.

Şair şair olalı böyle zülüm görmedi

Kuşkusuz bu büyük göreve, Emniyet Müdürü ve Belediye Başkanı da konuşma yapılabilecek özel-resmi tüm salonları kilitleyerek anlatılmaz katkılarda bulunmuşlardır. Özellikle Emniyet Müdürünün, Eğitim-Sen Temsilcisi sevgili İlter’e söylediği, edebiyat- hukuk-güvenlik ve siyaset tarihimize altın harflerle kazılacak şu uyarısı, gerçekten yürek sızlatacak hassasiyettedir: “Şükrü Erbaş, oturduğu yerden şiir okuyabilir, ayağa kalktı mı soruşturma başlatırım.” Ah yüce Devletimiz… sen nelere kadirsin! Senin “ileri demokrasi”ni hararetle öperim…”

 HABER MERKEZİ

Yorum bırakın