Tahir Elçi’yi yüzbinler uğurluyor

Amed Baro Başkanı Amed’te son yolculuğuna uğurlanıyor.

Dün Sur’da suikast sonucu katledilen Amed Baro Başkanı onbinlerce kişi tarafından Amed’te son yolculuğuna uğurlanıyor…

Onbinlerce kişi, Tahir Elçi’ye karşı son görevini yerine getirmek için koşuyolu parkı’na aktı. Halkı, saygı duruşunda bulundu, “Şarxa şoreşe” marşını okudu. Bu sırada parkın üzerinde helikopterler uçtu. Şehid namırın sloganları yükseldi.

Amed Barosu Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen söz aldı; “Muşkusuz her ölüm acıdır, ancak bazı ölümler onurludur. Bazı ölümler dersir. Sadee meslek hayaktı değil, bu dünyadan ayrılışı da bizden koparılıp götürülüşü de bizler için gurur ve onur dersidir. Öğrencilik yıllarından beri insan hakları alanında mücadele eden, bu uğurda işkence gören Elçi’yi alçakça bir saldırı sonucunda kaybettik..”

TÜRKAN ELÇİ: KALDI MI SENİN GİBİ KINALI GÜVERCİNLER

Daha sonra konuşan Elçi’nin Türkan Elçi, şunları kaydetti: “Seni faili meçhuller ordusu karşılayacak. ‘Tanıtmaya ne hacet, seni bütün faili meçhuller, seni bütün ailen tanır. Biz seni buradan izledik. Bizim gibi faili meçhullere bir ömür adadın. Kaldı mı senin gibi kınalı güvercinler.’ Elçi’nin gülümseyen yüzüne bir akşam inecek. Valla ne diyeyim, geldiğim yerde topu topu bir avuç güvercin vardı. Leş kargalar, kartallar, şahinler kol geziyordu.

O’na diyecekler ‘Sen bizi savundun, peki, seni kim savunacak?’ Benim gibi düşünen eşim var, arkadaşlarım var’ diyecek. ‘Bugün dilekçe verdim, yurtdışı yasağım kalktı, artık özgürüm, kıtaları, denizleri fersah fersah gezeceğim.’

Bütün faili meçhuller onu bağrına basacak. Dört Ayaklı Minare’nin en tepesine konulacak. ‘Tarih anlayacak beni. Kirli medya, beni hedef gösteren gazeteler hoşça kalın, beni anlamak istemeyenler, dudak bükenler, geçirdiğim işkence tezgâhları, faili meçhulün yetimleri hoşçakalın, çocuklarım, eşim hoşçakalın’ diyecek.”

‘HİÇBİR ZAMAN KÜRT HALKINI YILDIRAMAZLAR’

Tahir Elçi’nin ağabeyi Ahmet Elçi, şöyle konuştu: “Devletin savcısı, hakimi, medyası kardeşimi hedef gösterdi. Benim kardeşim katledildi. Kardeşim ilk şehidimiz değildir ve son şehidimiz de olmayacak. Bunu böyle bilmek gerekir. Ama işgalciler, zorbalar, faşist alçaklar bilsinler ki hiçbir zaman Kürt halkın yıldıramazlar. Halkımız sonuna kadar direnecektir.

Tahir ölmedi ve ölmeyecek. O özgür bir insandı. Bilin ki devlet elimize ayağımıza kelepçe vurabilir ama asla bizim beynimize kelepçe vuramaz. Onun için özgürüz. Beynimize kelepçe de vurdurtmayacağız. Biz ve halkımız dostlarımızla birlikte direneceğiz. Bunun için buraya Türkiye metropollerinden, Amed, Botan, Serhat ve tüm Kürdistan’dan gelen herkesi selamlıyorum.

‘DEVLET KATLETTİ’

Halk olarak sonuna kadar direneceğiz. İşgalcilere asla boyun eğmeyeceğiz. Tahir sosyalistlerin, Ermenilerin, Asurilerin tüm Kürtlerin kardeşiydi. Bir Kürt aydın olarak devlet tarafından katledildi. Tarih boyunca bu devletin defalarca Kürt aydının katliamdan geçirdiğini görüyoruz. Ama halkımız yılmayacak ve kazanan biz olacağız.”

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı da, yaptığı konuşmada şunları vurguladı: “Bu coğrafyanın her şehrin de her köşesinde, bu gün 90’lı yılların faili meçhullerin kuyruğunu bırakmayan, mücadelesini veren, ama JİTEM’in nefesini de ensesinde hisseden devrimci bir insanı, bir yurtseverin son yolculuğu için bir aradayız. Şunu biliyoruz ki bizim için bundan sonra yük daha ağırdır. Omuzladığımız her türlü sorumluluk daha ağırdır. Bunun bilinciyle yaklaşacağız. 90’lı yıllarda birçok arkadaşımız gibi Yeşilyurt, Botan, Lice ve Amed’te, zindanlarda, işkencehanelerde nerede haksızlığa uğrayan bir insan varsa onun öncülüğünde, beraber direndik. Bunun için tüm Kürdistan buraya akmış durumda. Bunun için halkımıza teşekkür ediyorum.

‘BU HALK ÖZGÜRLÜĞÜ YAŞIYOR’

Botan’a selam yolluyorum. Böylesi bir evladı yetiştirip Amed’e gönderdiği için. Bu gün binlerce insanla onu paytahtta uğurluyoruz. Hiçbir insanımız artık korku duvarıyla engellenemez. Bu halk aştı korkuyu. Özgürlüğü yaşıyor. Amed, Rojava, Botan, Serhat, İstanbul’da bu özgürlüğü yaşıyor. Tahir gibi arkadaşlar bize büyük bir miras bıraktılar. Bizde bunu büyütüp mücadelesini sürdüreceğiz.”

Elçi’nin cenazesi Yeniköy mezarlığına doğru yola çıkarıldı…/…

Yorum bırakın