Elçi’nin katledilmesi, Dortmund, Köln ve Hamburg’da protesto edildi

Amed Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katledilmesi Almanya’nın Dortmund, Köln ve Hamburg kentlerinde protesto edildi.

Amed Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katledilmesi Almanya’nın Dortmund, Köln ve Hamburg kentlerinde protesto edildi.

DORTMUND

Almanya’nın Dortmund kentinde Amed Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katledilmesi protesto edildi. Sık sık, “Katil Erdoğan”, “Katil devlet hesap verecek”, “Biji Serok Apo” sloganlarının atıldığı eylemde Elçi’nin katledilmesine öfke vardı.

KÖLN

Almanya’nın Köln kentinde de Dom Kilisesi önünde bir basın açıklaması düzenlendi. Kürt Toplum Merkezi, AGİF, Avrupa Demokratik Halklar Federasyonu ve Yaşanacak Dünya temsilcileri ve üyelerinin katıldığı basın açıklamasında Tahir Elçi’yi anan pankartlar ve fotoğraflar taşıdı.

Köln Kürt Toplum Merkezi adına açıklamayı Kars İHD eski Başkanı Av. Yaşar Ertaş yaptı. Ertaş, “Dünya da biliyor ki saray menşeli yeniden yapılandırılan gladyo, MİT tarafından işlenen cinayetler, toplu katliamlar tüm Kürdistan’da devreye sokulmuştur. Bize diyorlar ki, ‘Sizi linç ederiz, sizi yargılarız, yetmezse böyle katlederiz!’ Bizi yıldırmaya çalışanlar dönüp Kür özgürlük mücadelesinin son 30-40 yılına bir baksın” diye konuştu.

Daha sonra Demokratik Güç Birliği Köln adına yapılan ortak açıklama okundu. Elçi’nin katledilmesinin kınandığı açıklamada, “Elçi, çok uzun zamanda Erdoğan ve hükümetinin hedefindeydi. Bir ay önce Erdoğan onu PKK taraftarı olduğu gerekçesiyle mahkeme önüne çıkardı. Tahir Elçi Türk polisi ve militer güçlerine karşı sayısız dava açmıştı” denildi.

Avrupa Demokratik Halklar Konfederasyonu temsilcisi ise, AB’nin Erdoğan’a 3 milyar dolar hediye verdiğini hatırlattı.  Erdoğan’ın diktatörlük yaptığı belirtilen konuşmada, muhaliflerin de hapse atıldığı, katledildiği vurgulandı.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde Amed Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katledilmesi ve Almanya’da hala yürürlükte olan PKK yasağı protesto edildi. Sternschanze’de başlayan yürüyüşte, PKK ve ATİK’li tutukluların derhal serbest bırakılması istendi.

Yürüyüş kortejinin başında Tahir Elçi’nin resmi taşınırken, yapılan konuşmalarda, Elçi’nin “PKK terör örgütü değildir” sözü hatırlatıldı. “PKK halktır, halk burada” ve “Biji Serok Apo” sloganları eşliğinde Dammtor cezaevine yürüyen kitle, burada tutuklu bulunan Kürt siyasetçi Bedrettin Kavak ve Mehmet Demir selamladı.

Ardından Demir’in gönderdiği mesaj okundu. Geçen yılın Ağustos ayında PKK’ye üyelikten tutuklanan Demir, mesajında Kürdistan’da sergilenen görkemli direnişi selamlayarak, tutuklu olduğu için halkla birlikte sokaklarda mücadele veremediğini ifade etti. ‘Ama nerede olursak olalım demokrasi ve barış için mücadeleye devam etmemiz gerekiyor’ diyen Demir, Kürdistan direnişi ve tutuklarla dayanışma içinde olanlara selamlarını gönderdi.

Yürüyüş, Türkiye Başkonsolosluğu önünde yapılan mitingle sonra erdi.

Yorum bırakın